Alle scholen binnen Dunamare Onderwijsgroep kleuren paars

13 december 2021 Nieuws
skew

Alle scholen binnen Dunamare Onderwijsgroep kleuren paars

Vrijdag 10 december was het Paarse Vrijdag, dé grote actiedag op het gebied van gender en diversiteit. Ook op onze Dunamarescholen werd hier uitgebreid bij stilgestaan. Monique Held en Tessa Bohan, beiden docent Kunst en Cultuur en organisator van de diversiteitsdagen op het Hoofdvaart College, vertellen over de inzet bij hen op school.

Tessa: “Paarse Vrijdag staat bij ons dik onderstreept in de agenda’s. Al dertien jaar lang besteden wij aandacht aan diversiteit, in de breedste zin van het woord. Wij vinden het heel belangrijk dat iedereen zich veilig en thuis voelt bij ons op school en proberen dat via drie diversiteitsdagen extra onder de aandacht te brengen.”

 

Grote inspiratiebron

Monique: “Wij hebben een actieve Gender & Sexuality Alliance (GSA) waar leerlingen uit verschillende klassen deel van uitmaken. Deze commissie helpt ons actief met het uitvoeren van het programma en loopt ook de klassen rond om informatie te geven en de thema’s zichtbaar te maken. Op deze manier hopen we dat leerlingen zich sterker voelen en respectvol met elkaar omgaan. Dat is belangrijk binnen de muren van onze school, maar vooral ook daarbuiten. Ik hoop dat het Hoofdvaart College een inspiratiebron voor anderen kan zijn!”

Gastlessen en workshops

Monique: “Tijdens de diversiteitsdagen komen verschillende gastdocenten bij ons langs. Van een transgendervrouw van 83 jaar, een meneer die spastisch is en iemand met een crimineel verleden tot een oud-leerling die vertelt over zijn geaardheid. Door deze lessen komen de leerlingen in aanraking met onderwerpen als seksuele diversiteit, arm-rijk, culturele diversiteit, leven met een beperking, racisme en vooroordelen. Naast gastlessen zijn er ook trainingen, ‘regenboogsportactiviteiten’ en wordt er een voorstelling gespeeld.”

skew

Maak kennis met het Hoofdvaart College

skew