ISK Internationale schakelklas

skew

Ben je tussen de 12 en 18 jaar en ben je nieuw in Nederland en je spreekt de Nederlandse taal nog niet voldoende, dan ga je naar de ISK. De docenten van de internationale schakelklas bereiden je voor op het volgen van onderwijs in Nederland.

Dat begint natuurlijk met het leren van de Nederlandse taal. Ook krijg je andere vakken en werk je aan vaardigheden die je voor je verdere studie nodig hebt. En om Nederland en de wereld om je heen te begrijpen. De ISK Haarlemmermeer is een onderdeel van het Hoofdvaart College.

ISK Haarlemmermeer

De ISK Haarlemmermeer geeft volledig dagonderwijs, 5 dagen per week en 40 weken per jaar. De voornaamste taak is het doorschakelen van de anderstalige leerlingen naar het Nederlandstalige onderwijs. Bij de ISK leer je voldoende Nederlands, zodat je naar het voortgezet onderwijs kan, maar natuurlijk ook om vriendschappen te maken, TV te kijken of hoe je een bijbaantje kan vinden.

Je wordt ingedeeld in groepen. In welke groep je terecht komt, hangt af van je niveau in het Nederlands, maar ook je studie- en werkhouding speelt hierin een rol. Naast lessen in Nederlandse taal krijg je ook Engels, Burgerschapslessen, Gymnastiek en Kunstzinnige vorming. De meeste lessen worden gegeven in het eigen gebouw van de ISK aan de Hammarskjöldstraat 226-228, 2131VN in Hoofddorp.

Aanmelden

Aanmelden kan via onderstaand formulier. Een leerling is plaatsbaar als aan alle wettelijke criteria is voldaan.

Voor vragen neemt u contact op met het Hoofdvaart College via info@hoofdvaartcollege.nl

Leerlingcoördinator mw. F. van der Sloot
f.vandersloot@hoofdvaartcollege.nl

Teamleider dhr. R. de Mortier
r.demortier@hoofdvaartcollege.nl

skew

Maak kennis met het Hoofdvaart College

skew