Danny Kroes pakt in eigen land podiumplaats voor volgepakte tribunes

22 mei 2018 Topsport talent
skew

Oud leerling en autocoureur Danny Kroes heeft op tweede pinksterdag een klinkende prestatie geleverd tijdens de Jumbo Racedagen driven by Max Verstappen. Op het circuit van Zandvoort stuurde de achttienjarige rookie uit Vijfhuizen zijn Seat Cupra naar de derde plaats. Het was zijn eerste podiumplaats in de prestigieuze toerwagenklasse.

“Dit is gewoon top. Ik het dit niet verwacht”, zei een dolblije Danny tegenover RaceXpress.nl na afloop van de races op het duinencircuit. “Voor vandaag was dit het maximale wat we konden bereiken. Na een mooi gevecht met de nummer vier ben ik heel blij met de derde plaats. Ik heb er wel behoorlijk voor moeten vechten, met veel duw- en trekwerk tussen Atilla Tassi en ik.”

Een dag eerder was hij met zijn achtste plaats ook al in de punten geëindigd. Samen met zijn derde plaats van maandag, staat hij nu op een knappe achtste plaats in het rijdersklassement met een totaal van twintig punten. Daarmee is de door World Stream gesteunde coureur van PSCR Sport de tweede Nederlander in het kampioenschap na Jaap van Lagen, die zesde staat. “Voor mij is het dit jaar vooral leren, leren, leren en nog wat podiumplaatsen proberen te pakken. Dan is het wel heel mooi dat me dat al tijdens het tweede raceweekend is gelukt.”

Dat hij zijn eerste podiumplaats in de TCR Europe uitgerekend voor eigen publiek pakte, maakte zijn prestatie alleen maar mooier vond de beloftevolle Noord-Hollander. Maar liefst 110.000 fans bezochten het Pinksterweekend van de Jumbo Racedagen: “Er waren superveel mensen. Heel erg mooi om daar voor te rijden. Iedereen juichte en klapte voor de Nederlanders. Een prachtig gevoel. Dat ik dan ook nog eens het podium mocht delen met Jaap van Lagen (tweede achter winnaar Josh Files, red.), maakte het extra bijzonder. Jaap is niet zomaar een coureur natuurlijk.”

skew

Maak kennis met het Hoofdvaart College

skew