De eerste Grote STO Quiz Haarlemmermeer een groot succes!

15 maart 2021 Nieuws
skew

Leerling Hoofdvaart College wint de hoofdprijs, een iPad.

 Op 19 februari 2021 vond de eerste Grote STO-Quiz Haarlemmermeer (online) plaats, uitgezonden vanuit Theater Floralis in Lisse. STO staat voor Sterk TechniekOnderwijs.

Deze quiz werd georganiseerd voor alle leerlingen leerjaar 2 van het vmbo, van basis tot en met de theoretische leerweg, in de regio Haarlemmermeer/Bollenstreek-Noord. Ruim 500 leerlingen hebben hieraan meegedaan!

Het geheel werd gepresenteerd door Tom Drukker, docent op het Herbert Vissers College. Alle leerlingen speelden thuis, of tijdens een fysiek lesuur op school, mee via hun computer of laptop.

De quiz bestond uit 25 meerkeuzevragen over techniek en technologie.

Tussendoor kwamen enkele docenten van verschillende techniek- en technologievakken aan het woord. Voor het Hoofdvaart College deed dhr. Somai, docent Mobiliteit & Transport, mee.

Ook werden er filmpjes getoond van diverse technische opleidingen van het NOVA College, ROC van Amsterdam, Bouwmensen en Installatiewerk Noord-Holland.

De leerlingen maakten (willekeurig) kans een van de vele bol.com-cadeaukaarten te krijgen. De hoofdprijs was een iPad.

Deze quiz was een activiteit in het kader van de profielkeuze die de leerlingen in deze periode moeten maken voor leerjaar 3.

Uiteindelijk heeft Nees Wahlen uit klas 2C van het Hoofdvaart College de STO-quiz gewonnen.

Hij had 22 vragen het snelst goed beantwoord!

De iPad werd na de voorjaarsvakantie aan Nees uitgereikt door Tom Drukker (presentator) in het bijzijn van Jacques Rijkenberg (projectleider Sterk Techniek Onderwijs Hoofdvaart College) en Ronald Smink (directeur Hoofdvaart College).

Op de foto: v.l.n.r. Tom Drukker, Nees Wahlen, Jacques Rijkenberg, Ronald Smink

skew

Maak kennis met het Hoofdvaart College

skew