De plannen voor ons nieuwe schoolgebouw in Hoofddorp-Zuid zijn rond!

13 juli 2022 Nieuwbouw
skew

Goed nieuws

De bouw van ons schoolgebouw in Hoofddorp-Zuid is weer een belangrijke stap dichterbij! We gaan in zee met het bureau Wind Design and Build. Deze aannemer heeft de aanbestedingsprocedure gewonnen met een indrukwekkend plan voor het nieuwe onderkomen van het Hoofdvaart College, Praktijkschool De Linie en de ISK Haarlemmermeer. Graag informeren we u daarover.

Nieuw schoolgebouw in het hart van Lincolnpark

Het nieuwe schoolgebouw, mede mogelijk gemaakt door de gemeente Haarlemmermeer, staat straks aan de rand van het centrumgebied van de nieuwe woonwijk Lincolnpark. Water en groen zijn het uitgangspunt in deze wijk in Hoofddorp-Zuid. Daarbinnen is er ruimte voor een mix van wonen, winkels, sport, onderwijs en werken. Gebruik van duurzame materialen en slimme water- en energieoplossingen staan voorop.

Een gebouw om trots op te zijn

Ons schoolgebouw krijgt een prominente plek in het centrumgebied van Lincolnpark. In het gebouw van circa 9000 m2 hebben de drie scholen hun eigen plaats, maar kunnen ze ook faciliteiten delen. Ze maken bovendien gebruik van de grote sporthal die de gemeente er vlakbij bouwt. De school wordt een aantrekkelijk en uitnodigend gebouw. Bovendien is het volledig duurzaam opgezet: aardgasvrij, circulair, met veel aandacht voor gezondheid en voor biodiversiteit. Hierboven en hiernaast ziet u het schetsontwerp.

Wanneer begint de bouw?

De gemeente Haarlemmermeer heeft eind juni ingestemd met de volgende fase van de bouw. Onze verwachting is dat de leerlingen tijdens het schooljaar 2024-2025 kunnen starten in het nieuwe gebouw. We houden u graag op de hoogte over de planning, die later dit jaar bekend wordt.

Vragen?

We zijn erg enthousiast over de plannen en zien uit naar de overstap naar ons ‘schoolgebouw van de toekomst’. Hebt u vragen of wilt u meer weten? Neem dan contact op met dhr. R. Smink, directeur van het Hoofdvaart College.

skew

Maak kennis met het Hoofdvaart College

skew