Diversiteit op het Hoofdvaart College

30 november 2023 Nieuws
skew

Diversiteit op het Hoofdvaart

Op 5,6,7 en 8 december vindt op het Hoofdvaartcollege de 15e editie van de Diversiteitweek plaats.

Door middel van speciale (gast) lessen wordt op speelse maar ook serieuze wijze ingegaan op verschillen tussen mensen. Mensen vertellen hun persoonlijke verhaal en gaan met onze leerlingen in gesprek.

Rob is doof. Hij zal met ondersteuning van zijn tolken vertellen over het leven met een beperking zoals hij die heeft.  Leerlingen kunnen hem allerlei vragen stellen. Ook leren ze hoe je in gebarentaal kunt communiceren. Jan Willem is spastisch, maar is hij ook geestelijk beperkt? Er wordt aandacht geschonken aan seksualiteit, er wordt gesport in een rolstoel, er worden films vertoond die indruk zullen maken.

Tolerante school

Twee dagen intensief luisteren, werken, tekenen maar ook bewegen,  en dat allemaal om ons ervan bewust te maken dat we zelf veel kunnen doen aan een prettige, veilige  samenleving waarin we begrip voor elkaar kunnen opbrengen.

Het is  de docenten van het Hoofdvaartcollege echt duidelijk hoe belangrijk deze onderwerpen zijn. We streven met deze lessen naar een prettige, veilige school en zullen ook na deze dagen gesprekken over diversiteit blijven voeren.

We wensen iedereen een mooie, leerzame week toe!

skew

Maak kennis met het Hoofdvaart College

skew