Echt invalidetoilet gemaakt voor Jeugdland als opdracht Hoofdvaart College

20 december 2021 Nieuws
skew

De afgelopen twee weken hebben leerlingen van het Hoofdvaart College het invalidentoilet op Jeugdland Nieuw-Vennep vergroot en opnieuw ingericht. Jacques Rijkenberg, projectleider Sterk TechniekOnderwijs (STO) op het Hoofdvaart College, Hoofddorp: “Het Hoofdvaart College doet mee aan het project Sterk TechniekOnderwijs. In de regio Haarlemmermeer-Bollenstreek-Noord werken de vmbo-scholen Herbert Vissers College, Fioretti College (Hillegom) en het Hoofdvaart College samen aan een kwalitatief goed techniekonderwijs en een goede programmatische aansluiting op het MBO-onderwijs én aan de promotie van techniek op de scholen voor primair en voortgezet onderwijs.

“Op het Hoofdvaart College werken we het liefst met zoveel mogelijk échte praktische opdrachten. Via-via is er contact ontstaan tussen het Hoofdvaart College en Jeugdland en is er afgesproken dat een paar van onze examenleerlingen (met een technisch Profiel) in hun stageperiode van twee weken deze klus, de vergroting en het opnieuw inrichten van het invalidentoilet, zouden oppakken. Vrijdag 17 december zijn de werkzaamheden afgerond en kan het totale toilettenblok weer in gebruik worden genomen.”

Wethouder Marjolein Steffens-van de Water heeft hierover het volgende gezegd:

Mooi zo’n samenwerking tussen onderwijs (Hoofdvaart College) en een maatschappelijke organisatie als Jeugdland Nieuw-Vennep. Iedereen wordt hier beter van: een mooie leerervaring, zinvol project en een eindresultaat waar iedereen blij van wordt!

Dit zou veel vaker moeten gebeuren!

In het project STO wordt er ook zoveel mogelijk samengewerkt met technische bedrijven in deze regio. In dit geval is aan de fa. Elsenga Installatietechniek gevraagd het gedane werk te inspecteren. De leerlingen hadden hun werk goed gedaan, de installatie is goed gekeurd. De leerlingen die aan dit project hebben meegewerkt zijn: Wessel, Nick en Tom. De begeleiders vanuit het Hoofdvaart College: Rolf Schaatsbergen en Michael van Leeuwen.

Femke Hoogweg/Jeugdland Nieuw-Vennep: “Wij zijn erg blij dat het Hoofdvaart College ons heeft geholpen met deze klus. Wij hebben veel handige vrijwilligers die het terrein onderhouden, maar missen kennis op het gebied van loodgieterswerk en elektra. Kennis die bij de eindexamenleerlingen juist wel aanwezig was. Uiteindelijk hebben de leerlingen het hele project uitgevoerd. Van sloopwerk, loodgieterswerk en elektra tot het maken en plaatsen van een schuifdeur en een prachtige grote aankleedtafel met opbergruimte. Hierdoor zijn wij nog beter toegankelijk voor ouders en kinderen met een handicap.”

Jeugdland is er niet alleen voor de spelende kinderen en hun ouders, wij bieden jongeren ook de mogelijkheid om hun (maatschappelijke) stage op Jeugdland te lopen. Dit jaar hebben wij veel jongeren uit het voortgezet onderwijs, MBO, HBO en via Meerwaarde mogen ontvangen. Meer dan in andere jaren omdat veel stages vanwege corona niet mogelijk waren. Het project met het Hoofvaart College past daarom goed bij Jeugdland en wij zijn zeer tevreden met het eindresultaat.

Wilt u met uw school of bedrijf ook een project op Jeugdland uitvoeren neem dan contact op met bestuur@jeugdlandnieuwvennep.nl. Heeft u een leuke klus voor de scholen van het project Sterk TechniekOnderwijs of wilt u meer informatie? Kijk dan op https://www.sto-hb.nl/

Bron: Witte weekblad Nieuw Vennep
skew

Maak kennis met het Hoofdvaart College

skew