Hoofdvaart College wint de STO-Challenge

02 maart 2022 Nieuws
skew

Donderdag 17 februari jl. hebben twee groepjes van 1ste-jaars leerlingen van het Hoofdvaart College meegedaan aan de regiofinale van de STO-Challenge.

Deze vond plaats in het gebouw van NMCX (Centrum voor Duurzaamheid) in Hoofddorp. Ook het Fioretti College deed mee met twee groepjes.

Na een kort inleidend programma met o.a. Steef de Ruiter – ze noemt zichzelf ‘zwerfafvalactivist’ en onderneemt acties voor schonere stranden – hebben de vier groepjes hun ‘oplossing’ gepresenteerd voor het probleem van zwerfafval of bijplaatsingen.

Het groepje uit klas 1A, bestaande uit Fenne, Anouk, Furtune en Jayden, presenteerden hun ‘vrolijke afvalmachine’ (of ‘happy wastemachine’). Op de foto is links op de tafel hun prototype te zien.

De jury, bestaande uit o.a. de wethouder van onderwijs (Marjolein Steffens), en de directeur van afvalverwerkingsbedrijf Meerlanden (Just Zandhuis) koos unaniem voor de oplossing van dit groepje.

In hun ‘oordeel’ waardeerden ze o.a. het ingebouwde beloningssysteem dat zeer goed te gebruiken is in kantines van scholen of in pretparken en bij evenementen. Bij het wegwerpen van afval in de juiste opening kun je punten sparen op een spaarkaart, waarmee je in de kantine of in het restaurant korting krijgt bij een bestelling.

De winnende leerlingen hebben als prijs een bol.com-bon ontvangen. De wissel’bokaal’, speciaal gemaakt/opgebouwd met gerecyclede afvalproducten, gaat deze 1ste keer naar het Hoofdvaart College.

Zie ook de website van Dunamare voor een verslag van de regiofinale.

skew

Maak kennis met het Hoofdvaart College

skew