Jaarlijkse regionale SterkTechniekOnderwijs-quiz

23 november 2022 Nieuws
skew

Vrijdag 18 november vond weer de online-STO-quiz plaats. Alle tweedeklassers van het Fioretti Hillegom, Fioretti Lisse, Haarlemmermeer Lyceum, Herbert Vissers College, Hoofdvaart College, Kaj Munk College en de Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp waren na de grote pauze via een livestream verbonden met de quiz-studio in Hillegom.

De leerlingen moesten 25 meerkeuzevragen over techniekonderwerpen juist en snel beantwoorden om mee te kunnen dingen om de hoofdprijs: een IPad.

Verder werden er onder alle deelnemers elf bol.com-bonnen verloot.

De vragen waren verdeeld in een aantal rondes. Deze rondes werden afgewisseld met promotiefilmpjes van STO-partners Bouwmensen en Installatie Werken en interviews met een aantal techniekdocenten van de deelnemende scholen. Onze Maarten Rijsdijk (docent Mobiliteit en Transport) vertelde enthousiast over wat zijn vak inhoudt en waarom hijzelf op jonge leeftijd voor dit profiel heeft gekozen: “Als jongen was ik al dol op alles met wielen!”

Twee jaar geleden won Nees Wahlen (nu in klas 4T2) nog de IPad. Helaas viel het Hoofdvaart dit jaar buiten de prijzen.

Volgend jaar: een nieuwe ronde met nieuwe kansen!

Myrthe, Marion, Jason, Jan Hoefnagel: Allen bedankt voor het begeleiden van jouw klas en het inleveren van de ruimte in je leerstofplanning.

Maarten, fantastisch gedaan! Hopelijk is deze ervaring voor jou geen reden voor het overwegen van een carrière-move…

skew

Maak kennis met het Hoofdvaart College

skew