Leerlingen maken kennis met Bazen

28 januari 2021 Nieuws
skew

Leerlingen maken kennis met Bazen…

 Op het Hoofdvaart College werken we al een aantal jaren samen met JINC.

JINC is een organisatie die jongeren van 8 t/m 16 jaar op weg helpt naar een goede start op de arbeidsmarkt door middel van beroepsoriëntatie op de werkvloer, het aanleren van (sociale) vaardigheden en het aanbieden van workshops over ondernemerschap.

Afgelopen donderdag, 28 januari, hebben vier leerlingen uit de 2de klas gedurende een uur  (online) kennisgemaakt met ‘een baas van een groot bedrijf’. Op 10 juni as. gaan deze leerlingen als ‘Baas van Morgen’ op de stoel zitten van deze ‘Baas van Vandaag’.

Wael Al Jebouri uit klas 2B heeft kennisgemaakt met Marco Broeknelis, directeur van Consolid, een detacheringsbureau in vervoer en veiligheid. Ze stelden elkaar interessante vragen, het was een mooi gesprek.

Tess le Bruyn, ook uit klas 2B, had een geanimeerd kennismakingsgesprek met Marjolein Steffens, de wethouder van (o.a.) Jeugd en Onderwijs van de gemeente Haarlemmermeer. Iemand van de persdienst van de gemeente was daarbij aanwezig.

Nees Wahlen uit klas 2C maakte kennis met de directeur van Smit’s Bouwbedrijf, Jeroen Marsman.

In het gesprek vulden ze elkaar goed aan en Nees wist waarover hij het had.

Gaetano van der Horst uit klas 2D maakte kennis met Jan Lenstra, COO van Veolia Nederland BV, een bedrijf dat werkt aan energietransitie en een circulaire economie. Over en weer werden er interessante vragen gesteld en beantwoord.

Misschien was het voor de leerlingen een beetje spannend in het begin, maar na afloop zeiden deze ‘Bazen van Morgen’ dat ze het heel leuk en interessant hebben gevonden!

En dan moet de Grote Dag (10 juni) nog komen, dan maken ze – hopelijk fysiek – kennis met ‘hun’ bedrijf!

skew

Maak kennis met het Hoofdvaart College

skew