Leerlingen van De Linie behalen hun lascertificaat op het Hoofdvaart College

09 april 2021 Nieuws
skew
skew

 

Op donderdag 1 april 2021 hebben vier leerlingen van Praktijkschool De Linie hun ‘lascertificaat’ in ontvangst genomen nadat zij op vier donderdagmiddagen in de maand maart op het Hoofdvaart College een lascursus hebben gevolgd.

Deze lascursus vond plaats in het kader van het grotere project Sterk TechniekOnderwijs (STO) in de regio Haarlemmermeer – Bollenstreek-Noord. In dit project werken alle vmbo-scholen samen aan een kwalitatief hoogstaand techniekonderwijs en aan promotie van techniek en technologie onder zoveel mogelijk leerlingen (basis- en vervolgonderwijs).

Op de (technische) vmbo-scholen zijn de faciliteiten aanwezig om leerlingen van andere scholen kennis te laten maken met techniek en technologie en om leerlingen technische vaardigheden te leren.

En dus konden leerlingen van Praktijkschool De Linie op deze wijze meedoen aan de cursus ‘Praktisch Booglassen’, waarin ze – praktisch – kennis hebben gemaakt met verschillende lasposities. Gelet op de enthousiaste reacties van de leerlingen zelf en hun begeleiders/docenten was dit een schot in de roos, een succeservaring!

Een nieuwe groep van vier leerlingen is inmiddels van start gegaan met lassen, terwijl de vier ‘gecertificeerde’ leerlingen (Sem, Melle, Zain en Levi) zijn begonnen aan een cursus ‘Autotechniek’.

Op de foto:

Leerlingen Sem en Melle van De Linie showen trots hun lascertificaat (Zain en Levi staan niet op de foto).

Daarachter Hans Smit (docent op De Linie) en de instructeurs/docenten Michael van Leeuwen en Rolf Schaatsbergen van het Hoofdvaart College.

skew
skew

Maak kennis met het Hoofdvaart College

skew