Grote STO-quiz

17 februari 2021 Nieuws
skew

Leerlingen leerjaar 2 doen mee aan Grote Online STO Quiz !

 Alle leerlingen uit leerjaar 2 doen vrijdag 19 februari mee aan de Grote Online STO Quiz!

Deze vindt plaats tijdens het 5de lesuur, van 12.00 – 12.50 uur.

Een aantal leerlingen zal online deelnemen vanuit thuis en een aantal leerlingen zal dit doen op school in een kleine groep. In de lesroosters staat dit aangegeven.

In de onderbouw van het Hoofdvaart College volgen de leerlingen de lesprogramma’s van de ‘Werelden van Beroep’. In deze lesprogramma’s maken zij kennis met een aantal beroepssectoren en beroepen én met de examenprofielen zoals het Hoofdvaart College die aanbiedt vanaf leerjaar 3. Binnenkort maken de 2de jaars leerlingen een (definitieve) keuze voor een bepaald Profiel. Dinsdag 9 februari vond er in dit kader een online informatieavond plaats voor ouders en leerlingen.

Omdat door de coronamaatregelen van vorig en dit schooljaar een aantal van deze lesprogramma’s niet of niet volledig kon worden uitgevoerd, worden er sinds kort extra ‘profiellessen’ aangeboden.

De Grote Online STO Quiz is hierop een variant. STO staat voor Sterk TechniekOnderwijs en is een (landelijk) project waaraan het Hoofdvaart College sinds vorig schooljaar mee doet om zoveel mogelijk leerlingen (basisschool en voortgezet onderwijs) kennis te laten maken met techniek en technologie. Deze quiz staat dan ook volledig in het teken van de technische profielen.

Nagenoeg alle vmbo-scholen in de Haarlemmermeer en Bollenstreek-Noord (zo’n 700 leerlingen) doen mee aan deze online quiz.

We wensen alle leerlingen veel plezier en succes!

skew

Maak kennis met het Hoofdvaart College

skew