Tyronne Ebuehi in definitieve selectie Nigeria voor wk 2018

15 mei 2018 Topsport talent
skew

Voormalig topsport talent leerling Tyronne Ebuehi behoort tot de definitieve selectie van Nigeria voor het WK 2018 in Rusland. Bondscoach Gernot Rohr heeft de rechtsachter van ADO Den Haag opgenomen in zijn 23-koppige selectie.

Ebuehi wordt in de selectie van de Super Eagles vergezeld door onder meer John Obi Mikel, Ahmed Musa, Victor Moses en voormalig ADO Den Haag-speler Kenneth Omeruo. De Nigeriaanse selectie gaat zich binnenkort voorbereiden op het WK, waar het in de poulefase gaat spelen tegen Kroatië, IJsland en Argentinië.

Er staan tot dusver drie interlands achter de naam van Ebuehi, die in de laatste weken van het seizoen gehinderd werd door liesklachten. Daarnaast is de transfer van Tyronne Ebuehi naar Benfica is afgerond. De verdediger die afgelopen seizoenen voor ADO Den Haag uitkwam was transfervrij. Wel ontvangt ADO Den Haag een opleidingsvergoeding van 240.000 euro. Portugese media melden dat Benfica de kersverse aanwinst eerst een jaar aan een Nederlandse club wil verhuren. Benfica maakte het nieuws via Twitter bekend. Daarin is Ebuehi te zien in kleding van de Portugese topclub en spreekt hij de fans toe in het Portugees. In januari was er al sprake van een overgang, maar die ketste af omdat beide clubs er niet uitkwamen.

skew

Maak kennis met het Hoofdvaart College

skew