Vier leerlingen ‘Bazen van Morgen’ !

17 juni 2021 Nieuws
skew

“Daar moet nog mijn handtekening onder”!, merkte Gaetano van der Horst (klas 2D) op toen hij voor een dag de Baas van Veolia was en hij had gehoord dat bepaalde rekeningen pas werden betaald als er twee handtekeningen voor akkoord op stonden.

Nees Wahlen (klas 2C) was voor een dag de Baas van Smit’s Bouwbedrijf en heeft inmiddels een uitnodiging voor een stageplek binnen! Tijdens een bezoek aan een bouwlocatie heeft hij kunnen zien wat er allemaal komt kijken in de bouw.

“Ik heb goede ideeën gekregen hoe ik later mijn eigen zaak kan beginnen”!, vertelde Wael Al Jebouri (klas 2B) na afloop van zijn ervaring als Baas van Consolid. Hij heeft meegedaan aan gesprekken over diversiteit en inclusiviteit.

Tess le Bruyn (klas 2B) heeft een (lange) dag ervaren hoe het is om Wethouder (van o.a. Jeugd en Onderwijs) te zijn; veel vergaderen, of het nu gaat om een ‘werklunch’ met het College van B&W of om een belangrijke vergadering van de gemeenteraad in de grote zaal.

Donderdag 10 juni 2021 vond de landelijke dag Baas van Morgen plaats, georganiseerd door JINC. Bovengenoemde leerlingen van het Hoofdvaart College namen voor een dag de plaats in van respectievelijk Jan Lenstra (CCO van Veolia Nederland B.V.), Jeroen Marsman (directeur Smit’s Bouwbedrijf), Marco Broeknellis (directeur Consolid B.V.) en Marjolein Steffens (Wethouder Gemeente Haarlemmermeer).

Dank aan deze Bazen van Vandaag, die onze leerlingen kennis hebben laten maken met hun leidinggevende werk!

Het thema van deze dag was: Gelijke kansen op de werkvloer. En onze leerlingen – 4 van de in totaal 550 in heel Nederland – hebben hun bijdrage geleverd in gesprekken.

Ook hebben ze natuurlijk veel ervaringen opgedaan variërend van zwaar werk bij het betonstorten en werken met een VR-Bril (Nees), in het Engels in gesprek gaan met een Ierse leidinggevende (waarvoor Gaetano een groot compliment kreeg), kennismaken met de financiële administratie (Wael) tot op politiek niveau meedenken en -praten over de gelijke kansen bij de overgang van leerlingen van het basis- naar het voortgezet onderwijs (Tess).

Tess, Wael, Nees en Gaetano hebben niet alleen iets geleerd, maar ook genoten van deze dag. En tegelijkertijd hebben ze het Hoofdvaart College op een mooie wijze vertegenwoordigd!

Dank jullie wel!

Foto 1: Nees Wahlen (midden) ‘inspecteert’ op een bouwlocatie van Smit’s Bouwbedrijf. Links: Jeroen Marsman.

Foto 2: Wael Al Jebouri en Marco Broeknellis in de ontvangsthal van Veolia.

Foto 3:  Tess le Bruyn ontvangt een ‘beloftekaartje’ van Marjolein Steffens.

Foto 4: Gaetano van der Horst op ‘zijn’ directiestoel. Rechts: Jan Lenstra.

skew

Maak kennis met het Hoofdvaart College

skew